Dyniowe laboratorium | Warsztaty kulinarne na Rudaku

Kiedy

24.11.2023
piątek | godz. 18:00

Gdzie

Filia Dom Muz | Rudak

Bilety

75zł / normalny
Wydarzenie archiwalne
Miejsce wydarzenia – ulica Okólna 169 | Czas trwania – około 2 godziny
Artykuł dostępny w audiodeskrypcji

Sezon na dynię w pełni! O tym, jak kreatywnie wykorzystać ją w kuchni, dowiemy się na warsztatach 24 listopada 2023 roku. Przygotujemy pyszne, sezonowe smakołyki – zarówno słodkie, jak i wytrawne!

Wszystkie potrawy są wegańskie (nie zawierają mięsa, jajek, nabiału). Przygotowane łakocie uczestnicy zabiorą do domu!

W programie:

dyniowy krantz z czekoladą i orzechami,
chałka dyniowa z cynamonową kruszonką,
najlepsza pasta kanapkowa z dyni i suszonych pomidorów,
krem czekoladowy bez wyrzeczeń.

Na warsztaty zapraszamy wszystkich, którzy lubią pałaszować. Bo pyszne, dyniowe przysmaki potrzebują swoich zjadaczy! Nie trzeba mieć talentu do pieczenia. Do zobaczenia!

Warsztaty poprowadzi dla Was Angelika Jasiulewicz – na co dzień copywriterka, po godzinach kucharka i edukatorka. Miłośniczka roślin i prostego, sezonowego gotowania. Wieloletnia weganka. Tworzy słodkości w ramach projektu Siedem Lisów. Uwielbia dzielić się wiedzą na temat roślinnego gotowania i zarażać innych swoją pasją. Prowadziła warsztaty na Slot Art Festival, Slot Fest, Wawa Design Festiwal, Toruń z Pasją, a także w Miejscu Inicjatyw Pozytywnych Kacze Bagno, Domu Muz w Toruniu i wielu innych. Bliskie są jej idee foodsharingu i freeganizmu. Związana z ruchem Foodsharing Polska.

Zapewniamy wszystkie niezbędne materiały.

Miejsce wydarzenia – ulica Okólna 169 | Czas trwania – około 2 godziny

Sezon na dynię w pełni! O tym, jak kreatywnie wykorzystać ją w kuchni, dowiemy się na warsztatach 24 listopada 2023 roku. Przygotujemy pyszne, sezonowe smakołyki – zarówno słodkie, jak i wytrawne!

Wszystkie potrawy są wegańskie (nie zawierają mięsa, jajek, nabiału). Przygotowane łakocie uczestnicy zabiorą do domu!

W programie:

  • dyniowy krantz z czekoladą i orzechami,
  • chałka dyniowa z cynamonową kruszonką,
  • najlepsza pasta kanapkowa z dyni i suszonych pomidorów,
  • krem czekoladowy bez wyrzeczeń.

Na warsztaty zapraszamy wszystkich, którzy lubią pałaszować. Bo pyszne, dyniowe przysmaki potrzebują swoich zjadaczy! Nie trzeba mieć talentu do pieczenia. Do zobaczenia!

Warsztaty poprowadzi dla Was Angelika Jasiulewicz – na co dzień copywriterka, po godzinach kucharka i edukatorka. Miłośniczka roślin i prostego, sezonowego gotowania. Wieloletnia weganka. Tworzy słodkości w ramach projektu Siedem Lisów. Uwielbia dzielić się wiedzą na temat roślinnego gotowania i zarażać innych swoją pasją. Prowadziła warsztaty na Slot Art Festival, Slot Fest, Wawa Design Festiwal, Toruń z Pasją, a także w Miejscu Inicjatyw Pozytywnych Kacze Bagno, Domu Muz w Toruniu i wielu innych. Bliskie są jej idee foodsharingu i freeganizmu. Związana z ruchem Foodsharing Polska.

Zapewniamy wszystkie niezbędne materiały.