WYDARZENIE ODWOŁANE | Wegańskie pasty kanapkowe | Warsztaty kulinarne na Rudaku

Kiedy

19.05.2023
piątek | godz. 17:30

Gdzie

Filia Dom Muz | Rudak

Bilety

70zł / normalny
Wydarzenie archiwalne
Z przyczyn niezależnych od Organizatora wydarzenie zostało odwołane | Istnieje możliwość zwrotu biletu w kasie Dworu Artusa i za pośrednictwem bileterii, w której zostały zakupione bilety zgodnie z jej regulaminem (GoOut)
Artykuł dostępny w audiodeskrypcji

Jeśli maj, to nowalijki, a razem z nimi najlepsze wiosenne kanapki. Nie muszą być nudne – odkryj z nami nowe roślinne smaki! Na warsztatach przygotujemy 5 pysznych i pełnych zdrowia smarowideł do chleba. Bez mięsa, nabiału, jajek. Z lokalnych, sezonowych składników. Czy może być lepiej?

W programie:
pomidorowa nie-makrela
najlepsza pasta bezjajeczna
ulubiony hummus z białej fasoli
pesto z rukoli
wegański twarożek z czosnkiem niedźwiedzim

Każdy z uczestników zabierze do domu przygotowane pasty. Zachęcamy do zabrania ze sobą opakowań wielorazowych, oszczędźmy planecie kolejnych odpadów!

W zajęciach mogą wziąć udział dzieci, jednak zapraszamy je pod opieką dorosłych.

Zajęcia poprowadzi dla Was Angelika Jasiulewicz na co dzień copywriterka, po godzinach kucharka i edukatorka. Miłośniczka roślin i prostego, sezonowego gotowania. Wieloletnia weganka. Tworzy słodkości w ramach projektu Siedem Lisów. Uwielbia dzielić się wiedzą na temat roślinnego gotowania i zarażać innych swoją pasją. Prowadziła warsztaty na Slot Art Festival, Slot Fest, Wawa Design Festiwal, Toruń z Pasją, a także w Miejscu Inicjatyw Pozytywnych Kacze Bagno, Domu Muz w Toruniu i wielu innych. Bliskie są jej idee foodsharingu i freeganizmu. Związana z ruchem Foodsharing Polska.

Zapewniamy wszystkie niezbędne materiały.

Z przyczyn niezależnych od Organizatora wydarzenie zostało odwołane | Istnieje możliwość zwrotu biletu w kasie Dworu Artusa i za pośrednictwem bileterii, w której zostały zakupione bilety zgodnie z jej regulaminem (GoOut)

Jeśli maj, to nowalijki, a razem z nimi najlepsze wiosenne kanapki. Nie muszą być nudne – odkryj z nami nowe roślinne smaki! Na warsztatach przygotujemy 5 pysznych i pełnych zdrowia smarowideł do chleba. Bez mięsa, nabiału, jajek. Z lokalnych, sezonowych składników. Czy może być lepiej?

W programie:

  • pomidorowa nie-makrela
  • najlepsza pasta bezjajeczna
  • ulubiony hummus z białej fasoli
  • pesto z rukoli
  • wegański twarożek z czosnkiem niedźwiedzim

Każdy z uczestników zabierze do domu przygotowane pasty. Zachęcamy do zabrania ze sobą opakowań wielorazowych, oszczędźmy planecie kolejnych odpadów!

W zajęciach mogą wziąć udział dzieci, jednak zapraszamy je pod opieką dorosłych.

Zajęcia poprowadzi dla Was Angelika Jasiulewicz – na co dzień copywriterka, po godzinach kucharka i edukatorka. Miłośniczka roślin i prostego, sezonowego gotowania. Wieloletnia weganka. Tworzy słodkości w ramach projektu Siedem Lisów. Uwielbia dzielić się wiedzą na temat roślinnego gotowania i zarażać innych swoją pasją. Prowadziła warsztaty na Slot Art Festival, Slot Fest, Wawa Design Festiwal, Toruń z Pasją, a także w Miejscu Inicjatyw Pozytywnych Kacze Bagno, Domu Muz w Toruniu i wielu innych. Bliskie są jej idee foodsharingu i freeganizmu. Związana z ruchem Foodsharing Polska.

Zapewniamy wszystkie niezbędne materiały.